Αθανασιάδη Αλεξάνδρα | Zoumboulakis Galleries

Αθανασιάδη Αλεξάνδρα

Αθανασιάδη Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται. Οι ανώτερες σπουδές της ξεκίνησαν το 1978 στο Franklin College του Λουγκάνο.
Το 1979 έγινε δεκτή στο Ruskin School of Drawing and Fine Art του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από όπου αποφοίτησε το 1982 με διάκριση και πτυχίο Bachelor of Fine Arts στη γλυπτική και τη χαρακτική. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University της Νέας Υόρκης και το 1984 έλαβε από εκεί πτυχίο Master of Fine Arts στη γλυπτική.

Στα αρχικά στάδια της καριέρας της ασχολήθηκε και με τη σκηνογραφία. Στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα σχεδίασε και κατασκεύασε τα σκηνικά των παραστάσεων “Narcolepsy” (1983), “Places” (1984) και “City Life” (1985) της ομάδας μοντέρνου χορού “Abiogenesis”, έπειτα στην Αθήνα, για την παράσταση “Strindberg-Strindberg” (1987) του θιάσου «Διπλούς Έρως» και για την παράσταση «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» (2017) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει εκθέσει γλυπτά της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στους Δελφούς, στην Αρχαία Μεσσήνη, στον Πόρο, στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στη Πάτμο, στα Ιωάννινα, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Κονέκτικατ, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στο Μόντε Κάρλο, όπου κέρδισε το Βραβείο του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Γκρέης. Έργα της βρίσκονται σε διάφορες σημαντικές συλλογές ανά τον κόσμο και εκτίθενται σε μόνιμη βάση στις Galerie Dutko, Παρίσι, και Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα.

Ενδεικτικά έργα

ΑτομικέςΕκθέσεις

Αθανασιάδη Αλεξάνδρα

Γλυπτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2022
Dreamscape, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα.
2019
Ecali club, Αθήνα, Ελλάδα (Έκθεση και προβολή του ντοκιμαντέρ "Fragments" της Μαριάννας Οικονόμου με βάση τα έργα της καλλιτέχνιδας.)

Tatoi club, Αθήνα, Ελλάδα (Έκθεση και προβολή του ντοκιμαντέρ "Fragments")
2018
«Έργα Πέρα από τις Γραφές του Καβάφη», Γεννάδειος Βιβλιοθήκη (Πτέρυγα «Ιωάννης Μακρυγιάννης»), Αθήνα
2017
«Θραύσματα», Γκαλερί Citronne, Πόρος
"Horse LXXIV" Μόνιμη εγκατάσταση Γλυπτού Αλόγου, Κολλέγιο Αθηνών, Αθήνα

ΟμαδικέςΕκθέσεις

2021
Learn to Swim, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα.
2020
Νέα από το Ατελιέ: Επιβεβαιώνοντας τη ζωή, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα.
2019
"Παιχνίδια", Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2018
« Κ.Π. Καβάφης: Απόκρυφη Ιστορία», King’s College – Hellenic Centre, Λονδίνο
Once upon a time..., Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.