Γυπαράκης Γιώργος | Zoumboulakis Galleries

Γυπαράκης Γιώργος

Γυπαράκης Γιώργος

Ο Γιώργος Γυπαράκης (γεν. 1962) είναι εικαστικός καλλιτέχνης και είναι Επίκουρος καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γραφιστική στη Βακάλο, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) στο πλαίσιο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.).
Ο Γυπαράκης έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε αξιόλογα ιδρύματα τέχνης και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως η Μπιενάλε XLVI της Βενετίας, η «Triennale Γλυπτικής», Οσάκα της Ιαπωνίας το 95 ‘, το ΕΜΣΤ Ελλάδα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Τελ Αβίβ, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης , Θεσσαλονίκη, το Μουσείο Μπενάκη Αθήνα, το Πολιτιστικό Κέντρο Vangjush Mio, στην Κορίτσα, Αλβανία, καθώς και στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Δουλεύει και ζει στην Αθήνα.

 

Ενδεικτικά έργα

ΑτομικέςΕκθέσεις

2014
“Froglessness/Αποβατραχοποίηση”, Zoumboulakis Galleries, Αθήνα
2012
“Non-profit line - Giorgos Gyparakis - Cosmografies“, Στρασβούργο
«Άγονη Γραµµή», Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Ρέθυµνο
«Άγονη Γραµµή», Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσ/κη
2006
“Made in China”, Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσ/κη
2004
«Ύψιλον -Ύψιλον», a.antonopoulou art, Aθήνα

ΟμαδικέςΕκθέσεις

2021
Κηπουρική, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Επιμέλεια Γεωργία Λιάπη
2019
"Παιχνίδια", Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2018
Once upon a time..., Zoumboulakis Galleries, Αθήνα
2017
"Transcending Time", Αθήνα
"Παύση", Zoumboulakis Galleries, Αθήνα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.