Κατσαδιώτης Χριστόφορος | Zoumboulakis Galleries

Κατσαδιώτης Χριστόφορος

Κατσαδιώτης Χριστόφορος

Ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης (γ.1971) σπούδασε χαρακτική και αποφοίτησε ως αριστούχος από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών τεχνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (2009-2014), με καθηγητές τους Ξενοφώντα Σαχίνη και Μανόλη Γιανναδάκη. Ενδιάμεσα παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στην Ακαδημία «The Eugeniusz Geppert Academy of Art and Design» στο Wroclaw της Πολωνίας, με καθηγητές: Ch. Nowicki, Prz. Tyszkiewicz. -Πρόγραμμα LLPErasmus. Έχει βραβευτεί το 2011 με Βραβείο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, το 2012 με Βραβείο της 1ης Μπιενάλε Ελλήνων Σπουδαστών Χαρακτών Ex-Libris στην Κρήτη και το 2017 με Βραβείο από το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation στην Αθήνα. “12th Athens Animfest” (“Carousel”-Animation χαρακτικής). Χαρακτικά του έργα έχουν χρησιμοποιηθεί σε βιβλία των εκδοτικών οίκων: Gutenberg, Διάττων, Μανδραγόρας, Πολύτροπον, Κέδρος, Μελάνι, Μπαρτζουλιάνος, Κουκκίδα. Tο 2015 στο Παρίσι, τα θέατρα: Eurydice, Zérο και Théâtre du Cristal, χρησιμοποίησαν χαρακτικά του έργα, για την προβολή των παραστάσεων τους. Από το 2014 αρθρογραφεί στον ελληνικό τύπο για τα εικαστικά δρώμενα στο Παρίσι. Το 2017 υπήρξε υποψήφιος για την θέση καθηγητή, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή ή του Επίκουρου Καθηγητή στον Τομέα Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ.. Είναι μέλος της Ένωσης Χαρακτών και του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Ελλάδος. Κατοικεί και εργάζεται στο Παρίσι και στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Πολωνία και Γαλλία και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζει δουλειά του στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Ενδεικτικά έργα

ΑτομικέςΕκθέσεις

2022
Μεταποίηση, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2017
Έκθεση Χαρακτικής «Ποιητικά Περιστατικά». Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2016
Έκθεση Χαρακτικής «Ρομαντικό Δείπνο». Γκαλερί De L΄Angle, Παρίσι, Γαλλία
2015
Έκθεση Χαρακτικής, «Η Εκδίκηση της Κοκκινοσκουφίτσας», Γκαλερί Μουσείου Halle Saint Pierre, Παρίσι, Γαλλία

ΟμαδικέςΕκθέσεις

2019
"Παιχνίδια", Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2016
3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής «Athens Print-Fest», Αθήνα
1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία Νefele, Μουσείο Μπουζιάνη, Αθήνα
«Η ημέρα των νεκρών», Ένωση Χαρακτικής στο Παρίσι, Γαλλία
2015
“Art Athina”.Ομιλία: Τσαλαματά – Κατσαδιώτης, «Η χαρακτική στην Ελλάδα» σε συντονισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Ξενοφών Σαχίνη
2013
1η Μπιενάλε Ελλήνων Σπουδαστών Χαρακτικής Εx-Libris, Κρήτη
JU QI CUP - 1η Διεθνής Έκθεση Χαρακτικής – Εx Libris EXPO ,Σαγκάη, Κίνα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.