Μορταράκος Κυριάκος | Zoumboulakis Galleries

Μορταράκος Κυριάκος

Μορταράκος Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μορταράκος (Αθήνα, 1948) σπούδασε ζωγραφική, νωπογραφία και σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ με τους Ι. Μόραλη, Β. Βασιλειάδη και τον Κ. Ξυνόπουλο. Έχει παρουσιάσει είκοσι ατομικές εκθέσεις σε ιστορικούς χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η γκαλερί Ζυγός, στη Ουάσιγκτον D.C. και η γκαλερί Νέες Μορφές στην Αθήνα. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις σε ιδιωτικά και δημόσια κέντρα τέχνης παγκοσμίως όπως, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, σε Δημοτικές Πινακοθήκες, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, στο Artist Guild Center for Creative Arts στην Σανγκάη, στην Arad biennial της Ρουμανίας, και την Kunstverein Kunsthalle στο Βερολίνο. Έργα του αποτελούν μέρος από τις συλλογές δημόσιων ιδρυμάτων και μουσείων όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Ελλάδα, αλλά και μεγάλων ιδιωτικών συλλογών όπως της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας στην Γερμανία. Από το 2005 έως το 2015 υπήρξε τακτικός καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και από το 2015 είναι ομότιμος καθηγητής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση «Διαγραφή» είναι η δεύτερη ατομική έκθεση που παρουσιάζει στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Ενδεικτικά έργα

ΑτομικέςΕκθέσεις

2021
Διαγραφή, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2014
Οra empros, Exploding, Εγκατάσταση, Δήμος Αθηναίων, Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθήνα, Κέντρο Τεχνών, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα
Εσωτερικό, Γκαλερί Αλμπάνη, Τρίκαλα
2013
Παράθυρο, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2008
Νυχτερινό τοπίο, Γκαλερί Νέες Μορφές, Αθήνα

ΟμαδικέςΕκθέσεις

2022
Το Μαλακό Υπογάστριο, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Επιμέλεια Poka-Yio
2020
Νέα από το Ατελιέ: Επιβεβαιώνοντας τη ζωή, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2019
De Defferentia, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ, Αθήνα
2017
Δυνατότητα Διαλόγων, Πινακοθήκη Βογιαντζόγλου
Art Fair 2017, Aθήνα

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.