Κεχαγιόγλου Χρήστος | Zoumboulakis Galleries

Κεχαγιόγλου Χρήστος

Κεχαγιόγλου Χρήστος

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας παράλληλα εκεί και το μάθημα ζωγραφικής του Νίκου Σαχίνη. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και τέλος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της τέχνης στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι μελετώντας τις σχέσεις κινηματογράφου και ζωγραφικής.
Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες ταινίες και έργα βίντεο που παίχτηκαν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε άλλα σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης, καθώς και σε μουσεία και αίθουσες τέχνης.
Έχει παρουσιάσει την ζωγραφική του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε 41 ατομικές και σε πάνω από εκατό ομαδικές εκθέσεις. Το 2014 η Πινακοθήκη Κυκλάδων σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσίασαν στην Σύρο μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου του. Με αφορμή την έκθεση εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κριτική το βιβλίο του με τίτλο «με τα μάτια προς τα μέσα να κοιτάνε».
Το έργο του παρουσιάζεται σε δεκάδες βιβλία, καταλόγους, μουσικά άλμπουμ και εξώφυλλα πολλών σημαντικών εκδοτικών οίκων. Έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες, γκαλερί, μουσεία και μεγάλες συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι μόνιμος συνεργάτης της γκαλερί Ζουμπουλάκη.

 

Δείτε τις διαθέσιμες μεταξοτυπίες και τα πολλαπλά αντικείμενα του καλλιτέχνη προς πώληση εδώ.

ΑτομικέςΕκθέσεις


ΟμαδικέςΕκθέσεις


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.