Φιλοπούλου Μαρία | Zoumboulakis Galleries

Φιλοπούλου Μαρία

Φιλοπούλου Μαρία

Η Μαρία Φιλοπούλου γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην école Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι, με δάσκαλο τον Leonardo Cremonini κατά την περίοδο 1984-8. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης, κατά την περίοδο 1988-9 (λιθογραφία με δάσκαλο τον Abraham Hadad). Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην Τράπεζα Ελλάδας, στη συλλογή του Μουσείου Γουλανδρή, στο Μουσείο Φρυσίρα, στη Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στη Συλλογή Φέλιου, στη Συλλογή Αντώνη & Άζιας Χατζηιωάννου και σε άλλες συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κάνει 20 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, αναδρομική έκθεση 1989-2009 στα Ερμουπόλεια, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο το 2009, και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, στο Βερολίνο, στη Ρώμη, στη Βενετία, στη Μελβούρνη, στο Μαϊάμι, στο Πεκίνο κ.α.

 

Δείτε τις διαθέσιμες μεταξοτυπίες και τα πολλαπλά αντικείμενα της καλλιτέχνη προς πώληση εδώ.

Ενδεικτικά έργα

ΑτομικέςΕκθέσεις

Φιλοπούλου Μαρία

Νερό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
2016
“L’Eau comme liberté” Galerie Dutko, Παρίσι
2014
“Water”, Teşvikiye Art Gallery, Κωνσταντινούπολη, Tουρκία
2013
“Instict for water”, Belgravia Gallery, Λονδίνο
2011
«Νερό», Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα

ΟμαδικέςΕκθέσεις

2021
Learn to Swim. Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα
2018
«Άρωμα γυναίκας «στην Ελληνική ζωγραφική από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Αθήνα (επ. Λ. Καρακούρτη-Οργανοπούλου)
«Τόποι Αναφοράς» Από την Συλλογή της Τράπεζας Ελλάδος ,Μουσείο Μπενάκη (επ. Χάρις Κανελλοπούλου)
2017
«ΠερίΣωμάτων»Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Σύρο (επ.Γ.Αλτουβάς)
«Παρά θίν’ αλός» από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Αθήνα (επ. Λ. Καρακούρτη-Οργανοπούλου)
«Έρως-ήρως», Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Αθήνα / Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, Ηράκλειο (επ. Ίρις Κρητικού)
«Figura Nova», Alpha C.Κ. Αrt Gallery, Λευκωσία, Κύπρος
2016
“Art Athina” Γκαλερί Nitra
«Οι Έλληνες μαθητές του Leonardo Cremonini», Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (επιμ. Ευριδίκη Τρισόν-Μιλσανή)
«Σύγχρονη ελληνική ζωγραφική. Η γενιά του 80», Γκαλερί Nitra, Θεσσαλονίκη
“Elles”, Μουσείο Φρυσίρα, Αθήνα (επιμ. Δημήτρης Μιλήσης)
«Ανθρωπογραφίες-Έργα από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου», Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.