Βέργη Χρύσα | Zoumboulakis Galleries
THE DESIGNER

Βέργη Χρύσα

Βέργη Χρύσα

Η Χρύσα Βέργη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Λ. Κανακάκη, Δ. Μυταρά, Ν. Κεσσανλή,  Β.Κυριάκη,
Ρ. Παπασπύρου, Mαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Από το 1980 έως το 1983 σπούδασε Interior Design στο Fine Arts School of California State University of Long Beach,  USA. Από το 1990 έως το 1992 και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ζωγραφική στην Εcole Nationale Superieure des Beaux-Arts de Paris  με τον Pierre Carron.
Θεματικοί  κύκλοι της  δουλειάς της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές  εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει πολλά ημερολόγια ιδιωτικών εταιρειών.
Επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει με το έργο της τη  Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και  ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.