«Το μονοπάτι είναι μακρύ, απροσδόκητο, μαγευτικό» | Zoumboulakis Galleries
24/05/2012-16/06/2012

«Το μονοπάτι είναι μακρύ, απροσδόκητο, μαγευτικό»

«Το μονοπάτι είναι μακρύ, απροσδόκητο, μαγευτικό»

“Το Μονοπάτι είναι Μακρύ, Απροσδόκητο, Μαγευτικό”

Η Μαρίνα Καρέλλα παρουσιάζει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη «Το μονοπάτι είναι μακρύ, απροσδόκητο, μαγευτικό», τη νέα της ατομική έκθεση. Τοπία, σκηνές εσωτερικού χώρου, πορτραίτα σε λάδι ή collage που συνθέτουν ένα πλέγμα ιστοριών, ένα σύνολο από ετερόκλητες σκηνές που παραπέμπουν σε ένα ονειρικό περιβάλλον.
Αυτές οι ετερόκλητες εικόνες, ανεξαρτήτως η καθεμιά, είτε πρόκειται για μεγάλων διαστάσεων έργα είτε για μικρά έργα σε χαρτί, φέρνουν στον νου, έναν χώρο, μία πράξη, έναν χρόνο.

Τα έργα, είτε ως σύνολο είτε αποσπασματικά, επιτρέπουν στον θεατή να φτιάξει τη δική του ιστορία, μια περιπέτεια ή ένα είδος προσωπικής ποιητικής.
Εάν κάθε εικόνα μπορεί να παρατηρηθεί ως μια αυτόνομη ενότητα, το σύνολο των εικόνων προκαλεί μια κίνηση, όπως στα όνειρα όπου οι καταστάσεις διαδέχονται και υπερκαλύπτουν η μία την άλλη, δίχως εκ πρώτης όψεως να αντιλαμβανόμαστε τη σημασία τους.
Αυτή η ενότητα έργων είναι μία πρόσκληση στο όνειρο, αλλά και ένας στοχασμός πάνω στα παράδοξα που συνθέτουν μια ζωή.
Ο συγγραφέας Michel de Grèce, σύντροφος ζωής της Μαρίνας Καρέλλα, έγραψε τη δική του ιστορία. Η ιστορία, όμως, μπορεί να γραφτεί κι αλλιώς…
Μέρος της ενότητας παρουσιάστηκε στη γκαλερί Karsten Grèveστο Παρίσι με τίτλο on Paper III το 2011.
Μέρος των εσόδων της εκθέσεως θα διατεθούν για τον Ξενώνα SOS ΕΛΙΖΑ.

Δελτίο Τύπου (download file)
Πρόσκληση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Καρέλλα Μαρίνα

Ελληνίδα ζωγράφος και γλύπτρια που άρχισε την καριέρα της φτιάχνοντας κοστούμια και σκηνικά θεάτρου και κινηματογράφου. Εγκαθίσταται στο Παρίσι τη δεκαετία του ’70 και μετά στη Νέα Υόρκη όπου εκθέτει μεταξύ άλλων με τον Αλέξανδρο Ιόλα. Αφήνει το στούντιό της του 81 Greene Street στις αρχές του 2000 και ξαναγυρίζει στην Ευρώπη. Τα έργα της βρίσκονται σε πολλά Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο, όπως στο Centre Georges Pompidou (Παρίσι, Γαλλία), Menil Collection (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ), Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), Εθν...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.