«Αόρατες Επαφές» | Zoumboulakis Galleries
16/09/2008-04/10/2008

«Αόρατες Επαφές»

«Αόρατες Επαφές»

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου την ατομική έκθεση της Κατερίνας Καλούδη, «Αόρατες Επαφές» η οποία θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου 2008.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφικά έργα διαφορετικών διαστάσεων εμπνευσμένα από τους κυκλαδικούς γλυπτικούς όγκους των βράχων, έτσι όπως τους αισθάνθηκε η καλλιτέχνης σε μια στιγμή σιωπηλού διαλόγου με την φυσική ομορφιά του τοπίου.

Το αποτέλεσμα αυτής της επαφής, αυτές οι βραχώδεις μορφές της Καλούδη υπογραμμίζουν όπως λέει η ίδια την αναζήτηση μέσω της φωτογραφίας όχι απλώς μιαs εικόνας, αλλά ενός  συναισθήματος, μιας συγκίνησης που επισυμβαίνει σε μια και μοναδική στιγμή ανάμεσα στον εαυτό και τον περίγυρό του.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Η Κατερίνα Καλούδη γεννήθηκε στη Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά και Τέχνη στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και Φωτογραφία στο Royal College of Art στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε με το Βραβείο καλύτερης δουλειάς το 1986. Εργάστηκε ως φωτογράφος για λογαριασμό γνωστών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ταξίδεψε πολύ εντός και εκτός Ελλάδος δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες της σε έντυπα και βιβλία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στην Αγγλία.

Δελτίο Τύπου(download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Καλούδη Κατερίνα

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Μαθηματικά και Τέχνη στο Hamilton College, ΝΥ και Φωτογραφία στο Royal College of Art στο Λονδίνο, αποφοιτώντας με το βραβείο καλύτερης δουλειάς το 1986.
Εργάστηκε ως φωτογράφος για πρωτοπόρες επιχειρήσεις, ταξίδεψε εκτενώς και οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και βιβλία.
Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές διεθνώς.

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.