Γιάννης Ψυχοπαίδης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κική Δημουλά | Zoumboulakis Galleries
08/03/2007-05/04/2007

Γιάννης Ψυχοπαίδης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κική Δημουλά

Γιάννης Ψυχοπαίδης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κική Δημουλά

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης θα παρουσιάσει στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη τα ζωγραφικά έργα που δημιούργησε ειδικά για την ανθολογία ποιημάτων της Κικής Δημουλά  με τίτλο «Γιάννης Ψυχοπαίδης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κική Δημουλά», που θα εκδοθεί από τον Εκδοτικό Οίκο Ίκαρο.

 

Την ανθολόγηση των ποιημάτων έκανε ο ίδιος ο ζωγράφος από το σύνολο του έργου της Κικής Δημουλά και τα συνόδευσε με έργα του, σαν μια μορφή εμπνευσμένης συνομιλίας με την ποιήτρια. Το βιβλίο  συνεχίζει την παράδοση των εκδόσεων όπου κορυφαίοι Έλληνες ζωγράφοι συναντούν τους μεγάλους μας ποιητές.

Όπως γράφει ο Γιάννης Ψυχοπαίδης στον πρόλογο: «…Η ροή της ποίησης και αυτή της ζωγραφικής είναι σαν δυο ανυπότακτα ποτάμια που τρέχουν παράλληλα, το κάθε ένα με τα δικά του νερά, τις δικές του πηγές, που όμως συνδέονται στο βάθος της γης, και βγαίνουν από ένα κοινό έγκατο… Kαι όσο περισσότερο ζωγραφική και ποίηση είναι ο αυθεντικός εαυτός τους, τόσο περισσότερο μπορούν να κατανοήσουν η μια την άλλη και να καταγράψουν το βαθύτερο ψυχικό τοπίο, τον κοινό τόπο που τους συνδέει και που μέσα του άνθησαν…»

Δελτίο Τύπου(download file)

Κείμενο Έκθεσης(download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ViewingRoom

ΈργαΈκθεσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.