Γιώργος Αυγέρος Ζωγραφική | Zoumboulakis Galleries
19/04/2007-12/05/2007

Γιώργος Αυγέρος Ζωγραφική

Γιώργος Αυγέρος Ζωγραφική

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ζωγραφική δουλειά του Γιώργου Αυγέρου, από τις  19 Απριλίου ως τις 12 Μαΐου 2007.

Ο Γιώργος Αυγέρος συνδυάζει το δισδιάστατο της ζωγραφικής με το τρισδιάστατο της κατασκευής, με σκοπό να απεικονίσει τα σταθερά χαρακτηριστικά και τον όγκο των δέντρων μέσα στη φύση.

 

 Η μορφή των έργων προκύπτει από διαφάνειες πάνω στις οποίες έχουν σχεδιαστεί διαφορετικά χαρακτηριστικά στοιχεία του θέματος, μαζί με κομμάτια πλεξιγκλάς η χαλκού, που με το σχήμα τους αποδίδουν δομικά χαρακτηριστικά των δέντρων. Τοποθετημένες διαδοχικά όλες αυτές οι τμηματικές απεικονίσεις των στοιχείων μέσα σε ένα διαφανές κουτί, διαμορφώνουν την τελική μία και μόνη εικόνα του έργου. Με την τεχνική αυτή προσδίδεται βάθος στην εικόνα και αποτυπώνεται ατμοσφαιρικά το καθαρό φως που διαπερνά τα φύλλα των δέντρων.

 

Όπως σχολιάζει ο Δημήτρης Ανδρεαδάκης στον κατάλογο της έκθεσης, «μέσα από την αφαίρεση ο καλλιτέχνης συνθέτει μια  νέα οπτική εικόνα, η οποία δεν αναπαριστά πιστά μια εξωτερικότητα, αλλά ουσιαστικά τη σχέση μεταξύ αυτού που βλέπουμε και αυτού που προϋπάρχει μέσα μας».

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Γιώργος Αυγέρος γεννήθηκε το 1953 στα Χανιά, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Από το 1973 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, ενώ από το 1990 ασχολείται και με γλυπτική και κατασκευές.  Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και τα Χανιά.

Δελτίο Τύπου(download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Αυγέρος Γιώργος (1953-2022)

Ο Γιώργος Αυγέρος γεννήθηκε στα Χανιά το 1953. Τις πρώτες του γνώσεις τις απέκτησε στη Σχολή Σχεδιαστών Γ.Μαρκουλάκη, με δασκάλους τους ζωγράφους Β.Κελαϊδή και  Α. Πετρουλάκη.
Η δεκαετία του ’70 τον βρίσκει στην Αθήνα, στα εργαστήρια των Γ.Βογιατζή και Β.Κορκόβελου.
Το 1981 πηγαίνει για σπουδές στο Παρίσι, ενώ το 82 το εγκαταλείπει και εγκαθίσταται μόνιμα στα Χανιά  όπου για μεγάλο διάστημα δουλεύει γλυπτά και κατασκευές.
Τα τελευταία χρόνια η ζωγραφική είναι αυτή που κυριάρχησε στη δουλειά του σε συνδυασμό όμως  πολλές φορ...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.