Γλυπτική | Zoumboulakis Galleries
18/09/2012-06/10/2012

Γλυπτική

Γλυπτική

Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη παρουσιάζει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη γλυπτά μεγάλων και μικρών διαστάσεων από μέταλλο, ξύλο και ρητίνη. Τη γλυπτική δουλειά συμπληρώνουν σχέδια και κολλάζ.
Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης έκθεσής της στη Γκαλερί Jean-Jacques Dutko στο Παρίσι.

Χρησιμοποιώντας ξύλα και σκουριασμένα μέταλλα που συγκεντρώνει από την παραλία, από ταρσανάδες και από τη φύση, δημιουργεί αναγνωρίσιμες φόρμες. Ένα είδος κολλάζ που μετατρέπει ένα τυχαίο και συχνά διαβρωμένο κομμάτι ξύλου ή μετάλλου σε θώρακες, σιλουέτες και κεφάλια αλόγων.

Όπως συχνά σημειώνει και η ίδια, εκτός από την επιρροή της φύσης και της προϊστορικής και κλασικής γλυπτικής και ζωγραφικής στο έργο της, την απασχολεί πάντα η θραυσματική και προσωρινή-εύτρωτη φύση της ύλης που με τη μορφοποίησή της δημιουργεί μορφές αιώνιες και ηρωικές.
Η γλυπτική φόρμα παρουσιάζεται στην αρτιότερη μορφή της.

Video showing the creation of the body of work.
Video:  Josef Tupay

Δελτίο Τύπου (download file)
Πρόσκληση

ViewingRoom

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Αθανασιάδη Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα όπου εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται. Οι ανώτερες σπουδές της ξεκίνησαν το 1978 στο Franklin College του Λουγκάνο.
Το 1979 έγινε δεκτή στο Ruskin School of Drawing and Fine Art του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από όπου αποφοίτησε το 1982 με διάκριση και πτυχίο Bachelor of Fine Arts στη γλυπτική και τη χαρακτική. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University της Νέας Υόρκης και το 1984 έλαβε από εκεί πτυχίο Master of Fine Arts στη γλυπτική.

Στα αρχικά στάδια της κ...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.