“Κάτω από τον ουρανό” | Zoumboulakis Galleries
17/03/2011-09/04/2011

“Κάτω από τον ουρανό”

“Κάτω από τον ουρανό”

Ο Μίλτος Γκολέμας παρουσιάζει την έκθεση “Κάτω από τον ουρανό”. Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική του στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Στη νέα του δουλειά ανατρέχει στην αίσθηση που του έχουν αφήσει η υφή και τα χρώματα τοπίων στη μνήμη. Παρουσιάζει μεγάλα αλλά και μικρότερα έργα, λάδι σε καμβά και μεικτής τεχνικής.

 

Εικόνες της γης, άρρηκτα δεμένες με τα βιώματα και τις εντυπώσεις του αποτυπώνονται στον καμβά σχεδόν ανάγλυφα. Με μια παλέτα που φέρνει στον νου κλασικά έργα ζωγραφικής, ο Γκολέμας καλεί τον θεατή να περιπλανηθεί σε τόπους οικείους. Η ανθρώπινη παρουσία είναι  αισθητή, ακόμα και όταν δεν είναι ορατή στο έργο.

«Η γη, σημαδεμένη από τα ίχνη των ανθρώπων, φορτισμένη από μνήμες αλλά κυρίως ζωντανή.
Η καινούργια δουλειά του Γκολέμα είναι ένα ξάφνιασμα που ξεπερνάει την οπτική εμπειρία. Νοιώθει κανείς την υγρασία στον αέρα, αφουγκράζεται τον άνεμο πάνω στα στάχυα, οσμίζεται τη μυρωδιά από το ανασκαμμένο χώμα` περιπλανιέται ανάμεσα σε στοιχεία που οριοθετούν ένα θεατρικό πεδίο δράσης, μια οριακή στιγμή ανάμεσα στο πριν και το μετά, όταν ο ζωγράφος συλλαμβάνει την εικόνα του».

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Ο Μίλτος Γκολέμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου στο εργαστήριο του Ν. Στέφου. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών με δάσκαλο τον Π. Τέτση και από το 1991 έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε ιδρύματα, μουσεία και γκαλερί. Το 2006 παρουσίασε την έκθεση «πλωτές δεξαμενές» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Η έκθεση «Κάτω από τον ουρανό» είναι η τρίτη του ατομική έκθεση.

Δελτίο Τύπου(download file)

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Γκολέμας Μίλτος

Ο Μίλτος Γκολέμας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.
Έκανε τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του Ν. Στέφου και στη συνέχεια σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Π. Τέτση.
Έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, στη συλλογή Εμφιετζόγλου και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές και μουσεία. Η έκθεση “Ηλιοτρόπια” στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη είναι η πέμπτη ατομική του (2017- “Υπό Κατασκευήν” Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα,, 2011-“Κάτω από τον ουρανό”, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα, 2008- ”Τόποι Σκο...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.