Και διηγώντας τα να γελάς | Zoumboulakis Galleries
03/10/2019-12/10/2019

Και διηγώντας τα να γελάς

Και διηγώντας τα να γελάς

Κλείνοντας μια πολιτική περίοδο της χώρας και πριν αρχίσει η επόμενη, ο  γελοιογράφος της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Δημήτρης Χαντζόπουλος παρουσιάζει μια επιλεγμένη σειρά πολιτικών γελοιογραφιών με καυστικό χιούμορ από τα πολιτικά και τα κοινωνικά γεγονότα που στιγμάτισαν την Κρίση και τα μνημόνια της τετραετίας που πέρασε.

 

Με έμφαση πάντα στην εικαστική διάσταση των σκίτσων του, η έκθεση έχει άμεσες αναφορές και στο ζωγραφικό έργο του καλλιτέχνη-γελοιογράφου· τα σκίτσα λειτουργούν θαυμάσια σαν αυτόνομα έργα μικρών διαστάσεων.

Με αυτό το σκεπτικό, παράλληλα με την έκθεση, θα παρουσιαστεί και το πρόσφατο Graphic Novel «Η ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ» του Εμμ. Ροΐδη (έκδοση The Athens Review of Books) ‒και ένα σχετικό video‒ για το πάντα επίκαιρο έργο στο πέρασμα του χρόνου και των καιρών.

Οι γελοιογραφίες εκδίδονται σε περιορισμένη έκδοση (1/6 έως 6/6), υπογεγραμμένες από τον καλλιτέχνη, σε ψηφιακή εκτύπωση Giclée από την Graphicon.

 

Δελτίο Τύπου(download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Χαντζόπουλος Δημήτρης

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κινούμενα Σχέδια στο Emily Carr University of Art and Design, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως πολιτικός γελοιογράφος στα ΝΕΑ και από το 2015 στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την ζωγραφική και έχει εκθέσει τα έργα του στην Γκαλερί 7 και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Βιβλία του έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Άγρα και το τελευταίο του graphic novel “Η Πάπισσα Ιωάννα”...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.