Μιγαδικά σήματα | Zoumboulakis Galleries
07/02/2013-02/03/2013

Μιγαδικά σήματα

Μιγαδικά σήματα

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ασπασίας Κουζούπη, Μιγαδικά Σήματα.

Με τη βασική αρχιτεκτονική της παιδεία, αλλά και την ειδίκευσή της στο τοπίο και το αστικό τοπίο, η Ασπασία Κουζούπη παρουσιάζει μία εικαστική έκθεση άρρηκτα δεμένη με την αντίληψη του χώρου. Πρόκειται για μία φυσική συνέχεια των αποδομημένων σημάτων σήμανσης-έργων τέχνης που πρωτοδημιουργήθηκαν το 2005 στον κόμβο Αναστάσεως της Αττικής Οδού, ως μόνιμη εγκατάσταση, έργο της ομάδας «ΓΛΥΠΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ®: Γκόλαντα + Κουζούπη».

Όπως σημειώνει η ίδια η Κουζούπη: «ως μιγαδικό ονόμασα ένα κομμάτι των στοχασμών μας που δεν άγγιξεή που παραλίγο να αγγίξει την πραγματικότητα, που δεν αναδύθηκε ως γεγονός στην επιφάνειά της».

Τα μιγαδικά σήματα, κολλάζ φωτοευαίσθητων υλικών σε αλουμίνιο, αναδεύουν μνήμες του οδικού τοπίου. Θα παρουσιαστούν διαφορετικές ενότητες έργων, μεταξύ των οποίων, ενότητες έργων με τη δυνατότητα τοποθέτησης στον εξωτερικό χώρο, έργα σπονδυλωτά με δυνατότητες εσωτερικής μετακίνησης, έργα που προεκτείνουν τη γεωμετρία των οδικών μοτίβων. Η ενότητα «ΟΙΔΥΣΕΙΣ/Απαγορεύεται» διερευνά κοινούς τόπους ανάμεσα στον δύοντα ηλιακό δίσκο και το σήμα «απαγορεύεται». Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστούν και έργα της με την ιδιότητα της παρουσίας στο απόλυτο σκοτάδι, χάρη στη χρήση υλικών με φωσφορίζουσες ιδιότητες.

Δελτίο Τύπου (download file)
Πρόσκληση

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Κουζούπη Ασπασία

Η Ασπασία Κουζούπη σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ, ειδικεύτηκε στο τοπίο και το αστικό τοπίο στο ETH της Ζυρίχης.
Υποψήφια διδάκτωρ στο ΑΠΘ (επιβλέπουσα Βάνα Τεντοκάλη), και επί πτυχίω φοιτήτρια στην ΑΣΚΤ Αθηνών (δάσκαλοι: Παπασπύρου, Λαζόγκας, Σπηλιόπουλος, Τσαλαματά, Ξαγοράρης). Συν-ιδρύτρια (2000) της ομάδας  «ΓΛΥΠΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ®: Γκόλαντα +Κουζούπη», με την οποία αποσπά διεθνείς και Πανελλήνιες διακρίσεις, όπως:  Finalist Rosa Barba Prize 2000/ 1st Landscape Biennale of Barcelona για τα «Λατομεία Μαρμάρου Διονύσ...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.