Νέο Ερείπιο-Δρώντας στον χαμένο χρόνο | Zoumboulakis Galleries
20/02/2014-15/03/2014

Νέο Ερείπιο-Δρώντας στον χαμένο χρόνο

Νέο Ερείπιο-Δρώντας στον χαμένο χρόνο

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση  του Χάρη Κοντοσφύρη, Νέο Ερείπιο – Δρώντας στον Χαμένο Χώρο.

Με τη συμμετοχή των γλυπτών Μανόλη Ρωμαντζή, Χρήστου Τσώτσου και των εικαστικών Νικόλα Καρναμπατίδη- ηχητική εγκατάσταση, Αργύρη Ρήμου – αρχιτεκτονικά πρότυπα, Γιώργου Πανταζή – Ζωγραφική σύμπραξη.Φωτογραφικό σχόλιο πρόσκλησης Σοφίας Αντωνακάκη.

 Το «Νέο Ερείπιο» είναι μια εικαστική εγκατάσταση που προτείνει τους εναπομείναντες  χώρους ως μια αισιόδοξη ανασύνταξη του παραμελημένου ανθρώπινου χώρου. Τετρακόσια πουλιά –εύλαλα- γεμίζουν τον χώρο, ενθαρρύνουν τη συνάθροιση και αποτελούν κάλεσμα για περισσότερη συνεργασία. Ήχοι από ακουστικές αναμνήσεις και εικόνες, παρεισφρέουν σε όλο το χώρο και βοηθούν το θεατή να απολαύσει επάλληλες διαδρομές του παρελθόντος.

Εκεί που οι εικόνες-αναμνήσεις τελειώνουν, αρχίζει η αίσθηση ότι το ερείπιο είναι η τελευταία αντίσταση στην ικανότητα της ύλης να ανακυκλώνει τα πάντα σε οργανικότητες. Στη ζωγραφική σύμπραξη του Χάρη Κοντοσφύρη με τους υπόλοιπους εικαστικούς, αναδύονται και πλημμυρίζουν το χώρο: πουλιά, ελεύθερα σκυλιά, ο ποιητής Νίκος Καρούζος, ένα νησί αυτοεξόριστων που ανασκευάζουν εγκαταλειμμένα αρχιτεκτονικά πρότυπα σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, οι κυρίες των ερειπίων στην καταστραμμένη πολεμική Γερμανία, το ερειπωμένο περιστύλιο της εισόδου. Όλα αυτά αποτελούν το σύνολο μιας  εικαστικής εμπειρίας: Γεμάτος μόχθο κι όμως ποιητικά, ο άνθρωπος κατοικεί τούτη τη γη (στίχος του Hölderlin).   

Παράλληλα με την εγκατάσταση του Χάρη Κοντοσφύρη και τη σύμπραξή του με τους υπόλοιπους εικαστικούς, δύο νεότεροι καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Εφέογλου και ο Γαβριήλ Φτελκόπουλος παρουσιάζουν δουλειά τους. 

Mε την υποστήριξη των: 

  • Φλώρων ΕΙκαστικών (3ο Εικαστικό εργαστήριο ΣΚΤΦ)
  • Τριανταφυλλιά Φλώρινας (Ωδιικά Πτηνά)


Δελτίο Τύπου (download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Κοντοσφύρης Χάρης

Ο Χάρης Κοντοσφύρης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου το 1965. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Χατζίκου στην Αθήνα (1984-1987), ενώ το 1993 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ΑΣΚΤ, Αθήνα. Tο 2007 έγινε διδάσκων στον Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2010 είναι επίκουρος καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα).

http://www.harriskondosphyris.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.