Νεκρή φύση | Zoumboulakis Galleries
10/11/2011-03/10/2011

Νεκρή φύση

Νεκρή φύση

Στην ενότητα με τίτλο Νεκρή φύση, της  Ιωάννας Ράλλη, που παρουσιάζεται στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, οι “νεκρές  φύσεις” προσεγγίζονται  φωτογραφικά με την ίδια ευθύτητα, τρυφερότητα και διεισδυτικότητα που είχε χρησιμοποιήσει η καλλιτέχνης το 2008 στα πορτρέτα γυναικών της ενότητας Αρχέτυπα του θηλυκού.

«Ζει η νεκρή φύση; Αυτό αποτελεί βασικό ερώτημα στην εποχή μας που οι νεκρές φύσεις μοιάζει να μην αρμόζουν στις  καλλιτεχνικές αναζητήσεις  του σήμερα, όταν ο κόσμος όλος έχει γυρίσει πάνω- κάτω και η επικαιρότητα προβάλλει φύσεις άγριες,  πεινασμένες και βίαιες.  Κι όμως, η τέχνη διεθνώς παρουσιάζει  «νέες» νεκρές φύσεις, άυλες, βιντεοσκοπημένες, φωτογραφημένες, αλλοιωμένες, «πειραγμένες».
Οι  προσωπογραφίες αντικειμένων, που βγήκαν από την προστασία των ντουλαπιών για να σταθούν σεμνά ή καμαρωτά στον φακό και να αντιμετωπίσουν εμάς και το 2011, δείχνουν ότι  οι “ασάλευτες” αξίες μας παρακινούν να συγκρίνουμε, να σκεφτούμε, και κυρίως να αναρωτηθούμε τι παρεκίνησε το αφοσιωμένο βλέμμα του καλλιτέχνη να ασχοληθεί και να αναστήσει  τη νεκρή φύση».

Την έκθεση συνοδεύει βιβλίο «Νεκρή Φύση» από τις εκδόσεις Cube Art.

Δελτίο Τύπου(download file)

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Ράλλη Ιωάννα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.
Σπούδασε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Bsc ) και φωτογραφία, ζωγραφική και γραφικές τέχνες στο New England School of Art and Design.
Το 1986 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της (MFA) στις γραφικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Έχει πραγματοποιήσει εννέα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α..
Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, καθώς και σε μουσεία.

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.