"Οι εικόνες μου" | Zoumboulakis Galleries
26/05/2005-02/07/2005

“Οι εικόνες μου”

“Οι εικόνες μου”

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη θα παρουσιάσει την καινούργια δουλειά του Γιάννη Αδαμάκη. Μια σειρά έργων με θέμα οικείες εικόνες, όπως το πρωινό φως όταν ανοίξει κανείς το παράθυρο, κaθημερινά αντικείμενα που περνούν απαρατήρητα γιατί βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση, εικόνες από μία βόλτα στην πόλη…

«…εικόνες πραγμάτων που αποτελούν το συμβολικό σκηνικό των σκέψεών μας. Είναι ένα ταξίδι μέσα σ’ όλα αυτά. Μια αφήγηση της καθημερινότητάς μας όπου το πραγματικό και το ονειρικό περιπλέκονται και αλλάζουν ρόλους. Eίναι εικόνες φορτισμένες απ’ τις μνήμες και τις εμπειρίες μου, που στην ουσία διαβάλλουν τη σοβαροφάνεια των γεγονότων και σαρκάζουν το εικονιζόμενο με μια παιδική αφέλεια… Κάτι σαν ασπρόμαυρες μουτζουρωμένες φωτογραφίες»

Βιογραφικά στοιχεία: Γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Από το 1987 παρουσιάζει τη δουλειά του με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Η.Π.Α., στις Δημοτικές Πινακοθήκες των Δήμων Αθηναίων και Καλαμάτας, στο Μουσείο Βορρέ, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Συλλογή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, και σε άλλες.

Δελτίο Τύπου(download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Αδαμάκης Γιάννης

Ο Γιάννης Αδαμάκης γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 33 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρωσία και Τουρκία, ανάμεσα στις οποίες οι διεθνείς Art fairs: “Αrt Athina” (Αθήνα), “Art Jonction” (Νίκαια, Γαλλία), “Lineart” (Γάνδη, Βέλγιο), “Art Paris” (Παρίσι, Γαλλία) και “Art Thessaloni” (Θεσσαλονίκη).
Έχει επίσης συμμετάσχει σε τρεις διεθνείς εικαστικές συναντήσεις: στο Τσερεποβέτς (Ρωσία), στο Μπίλεφελντ (Γερμανία) και στο Κουσάντασι (Τουρκία)...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.