“+παιγνία” | Zoumboulakis Galleries
22/09/2005-07/10/2005

“+παιγνία”

“+παιγνία”

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη υποδέχεται το φθινόπωρο με τη «+παιγνία», τη διατομική έκθεση της Σοφίας Κυριακού και της Μυρτώς Σταμπούλου.

Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας για ουσιαστική συνεργασία δύο καλλιτεχνών με διαφορετική εικαστική προσέγγιση και γλώσσα. Η συνεργασία αυτή ξεκινά με την ανταλλαγή κειμένων και πληροφοριών (λογοτεχνία, ποίηση, επιστημονικό υλικό, προσωπικές σημειώσεις ) που αντανακλούν τον προσωπικό προβληματισμό της καθεμιάς ξεχωριστά. Με κινητήρια δύναμη τη διαδικασία της έρευνας και την αναζήτηση συνδετικών κρίκων, συνθέτουν τον κοινό εικαστικό τους χώρο, δημιουργώντας ζωγραφικές εγκαταστάσεις και χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως η ζωγραφική και το collage.

Ζητούμενο δεν είναι μόνο η παράθεση του προσωπικού έργου της καθεμίας ανταποκρινόμενης σε ένα κοινό θέμα, αλλά η όσμωση δύο διαφορετικών «κόσμων» σε έναν τρίτο, που αποκτά καινούρια ταυτότητα.

 

Διάρκεια έκθεσης: 22 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου 2005

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας : Τρ. – Παρ. 11.00 -14.00 και 18.00–21.00

Σάβ. 11.00 –14.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

 

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα

Η Σοφία Κυριακού γεννήθηκε στη Σύρο το 1974. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ στο εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη, από όπου αποφοίτησε με άριστα, και στην Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης (υποτροφία Erasmus ). Από τo 2000 παρουσιάζει τη δουλειά της με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδά και το εξωτερικό.

Η Μυρτώ Σταμπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας», και Ζωγραφική στην Accademia dell’ Arte της Ρώμης, στην UDK του Βερολίνου ( υποτροφία Erasmus ) και στην Α.Σ.Κ.Τ της Αθήνας με καθηγητή τον Τ. Πατρασκίδη, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2003. Είναι υπότροφος του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές  στο Glasgow School of Art. Η δουλειά της (ζωγραφική και σκηνογραφία) έχει παρουσιαστεί με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δελτίο Τύπου(download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.