Παραμύθια και ψέματα για μεγάλους | Zoumboulakis Galleries
12/01/2012-04/02/2012

Παραμύθια και ψέματα για μεγάλους

Παραμύθια και ψέματα για μεγάλους

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Τζένης Κωδωνίδου με τίτλο «Παραμύθια και ψέματα για μεγάλους». Έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, ζωγραφισμένα με διάφορα υλικά, συνθέτουν τον ονειρικό κόσμο της Τζένης Κωδωνίδου.

Αυτός ο θραυσματικός κόσμος αποτελείται από σύμβολα της σύγχρονης εποχής, ήρωες cartoon, ζώα, ανθρώπινες μορφές που λειτουργούν ως αναφορές παλαιότερης ζωγραφικής (φιγούρες από την πρώιμη αναγέννηση έως το ροκοκό). Το χαρτί της ζωγράφου λειτουργεί σαν ιχνηλάτης, ιστοριών, κόσμων αληθινών και μη. Η ζωγραφική καταφέρνει να ομορφύνει ακόμα και την πιο άσχημη ή παράλογη πλευρά της πραγματικότητας. Η τέχνη της Κωδωνίδου αποτελεί ένα ζωγραφικό κολάζ που προσκαλεί το θεατή να το αποκρυπτογραφήσει και να το ανακαλύψει.

Δελτίο Τύπου (download file)

Πρόσκληση

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Κωδωνίδου Τζένη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με καθηγητή τον Γ.Γκολφίνο, σκηνογραφία με τον Α.Βέττα και χαρακτική με τον Μ.Γιανναδάκη.
Αποφοίτησε με άριστα και έχει λάβει υποτροφίες από το Ροταριανό όμιλο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας.

Διακρίσεις:
2006. Έπαινος από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης για ομαδικό έργο,
με τη Χ. Καραογλάνη και Ε. Μουργιά_“Συνέργεια-ένα εικαστικό project πάνω στο μουσικό έργο του συνθέτη Ανέστη Λογοθέτη”. Λιμάνι, Αποθήκη Β’ (...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.