Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου | Zoumboulakis Galleries
10/10/2013-09/11/2013

Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου

Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου “Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου ”.

«…και σ’ όλα τα παιχνίδια μόνο η παράλογη πίστη σ’ έναν κανόνα μπορεί να τα κάνει σοβαρά, πραγματικά». Η νέα δουλειά του Χρήστου Κεχαγιόγλου ακολουθεί τον γνώριμο σχεδιαστικό ‘κανόνα’ της μέχρι τώρα διαδρομής του, αλλά παραλλάσσεται σαφώς θεματικά και χρωματικά. Οι ‘άκρες του κόσμου’ είναι τοπία μακρινά που παραπέμπουν στη φανταστική εξιστόρηση ταξιδιών.

Όπως γράφει και ο ίδιος: «Η πραγματικότητα είναι ένας απέραντος ωκεανός. Και κάθε λευκό τελάρο, κάθε άσπρο χαρτί, είναι η υπόσχεση ενός ταξιδιού. Όλοι κάτι περιμένουμε απ’ αυτές τις λευκές επιφάνειες. Εγώ ταξιδεύω πάνω τους. Χωρίς συγκεκριμένο στόχο και προορισμό. Και μέσα απ’ το ταξίδι, μου αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μια κατεύθυνση, μια κατάληξη. Σα να είναι θαμμένη στο λευκό μια εικόνα που με την προσεκτική έρευνα αποκαλύπτεται. Βρισκόμαστε στην άκρη του νου. Αναμνήσεις, αφηγήσεις και μύθοι είναι εδώ ένα κουβάρι, που κάθε φορά ξετυλίγεται διαφορετικά, αναπάντεχα, και σχεδιάζει στο λευκό μια αινιγματική ερμηνεία αυτού που υπάρχει. Αυτές είναι οι πτήσεις δωματίου. Και τα έργα που προκύπτουν απ’ αυτές είναι για μένα οι άκρες του κόσμου. Άλλες φορές θυμίζουν κάτι μακρινό, μια συγκεκριμένη, απομονωμένη γωνιά αυτού του πλανήτη κι άλλες μπερδεύονται στο όνειρο και προβάλλουν απόμακρους τόπους εσωτερικούς, εξίσου πραγματικούς, που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί.»

Η τέχνη «συναντάει» την υψηλή τεχνολογία μέσα από τη συνεργασία του Χρήστου Κεχαγιόγλου με την LG Electronics για την παρουσίαση της ατομικής του έκθεσης με τίτλο «Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου». Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου επέλεξε τη νέα τηλεόραση της LG για την παρουσίαση ενός εκ των έργων του. Εικόνες που ανεβάζουν την εμπειρία της οπτικής υψηλότερα θα ξεναγήσουν τους θεατές στα μονοπάτια του έργου του Χρήστου Κεχαγιόγλου. Ένα Art-Video δημιουργείται αποκλειστικά για την έκθεση και η LGTV το «απογειώνει» σε ένα εντελώς νέο επίπεδο ποιότητας εικόνας.

Ημερολόγιο 2014 με έργα της έκθεσης
Δελτίο Τύπου (download file)
Πρόσκληση

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Κεχαγιόγλου Χρήστος

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, κινηματογράφο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 36 ατομικές εκθέσεις και σε τουλάχιστον 80 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έργα του ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγ...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.