"Σχέδια Ήχου" | Zoumboulakis Galleries
29/04/2014-24/05/2014

“Σχέδια Ήχου”

“Σχέδια Ήχου”

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ζάφου Ξαγοράρη «Σχέδια Ήχου».

Ο Ζάφος Ξαγοράρης έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια σειρά υπαίθριων ηχητικών εγκαταστάσεων και συμμετοχικών δράσεων σε αστικά περιβάλλοντα μεγάλων πόλεων όπως -μεταξύ άλλων: η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Κωνσταντινούπολη, το Μόναχο, το Παλέρμο, οι Συρακούσες, το Brooklyn της Νέας Υόρκης, η Ushuaia, το Σάο Πάολο ή ακόμα σε εξωτερικούς χώρους μικρότερων οικιστικών συγκροτημάτων όπως τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κύπρου Άγιος Σωζόμενος και Πετροφάνι.

Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν τους ακόλουθους στόχους: τη μετατροπή του ψιθύρου σε θόρυβο με τη ενίσχυση ασήμαντων ήχων, τη μείωση της εμβέλειας κάποιας πηγής ήχου (π.χ. μιας καμπάνας) ή την προτροπή σε συμμετοχή των περαστικών.

Κατά τα εγχειρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στοιχειώδεις μηχανισμοί, όργανα ή συσκευές όπως: μπαταρίες αυτοκινήτου, μικρόφωνα, ηχεία, καμπάνες, σειρήνες και ενισχυτές, ενώ συνοδεύονταν από σχέδια και έργα δύο διαστάσεων. Στην έκθεση «Σχέδια Ήχου» θα παρουσιαστούν τρεις από αυτές τις εγκαταστάσεις, καθώς και τα ζωγραφικά έργα που τις συνοδεύουν.

Παράλληλα o Κώστας Χριστόπουλος θα παρουσιάσει τη σειρά Imprints, Collages & Decollages.

Κατάλογος της έκθεσης

Δελτίο Τύπου (download file)

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Ξαγοράρης Ζάφος

Ο Ζάφος Ξαγοράρης (Αθήνα, 1963) σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης. Το θέμα της Διδακτορικής του Διατριβής, η οποία αποκτήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν η κατασκευή των θαυμάτων από τον Ήρωνα τον Αλεξανδρέα. Εκτός από σχέδια δύο διαστάσεων το καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνει ηχητικές εγκαταστάσεις και δράσεις στον δημόσιο χώρο.
Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις όπως:4η Μπιενάλε της Αθήνας,“Cliché Verre Reloaded”, Spinnerei Archiv Massiv, 2013, “Sotto Quale Cielo”, Μουσ...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.