ΣΧΕΔΙΑ - "The Honesty Of Art" | Zoumboulakis Galleries
05/06/2014-05/06/2014

ΣΧΕΔΙΑ – “The honesty of art”

ΣΧΕΔΙΑ – “The honesty of art”

Ο Salvador Dali έδωσε τον πιο περιεκτικό ορισμό για τη σημασία του Σχεδίου στην Τέχνη: “Το σχέδιο είναι η ειλικρινής πλευρά της τέχνης. Δεν υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης. Ή είναι καλό ή είναι κακό“.

Μία επιλογή σχεδίων, που είτε είναι αυτοτελή είτε ημερολογιακές καταγραφές είτε προάγγελοι σημαντικών έργων, επιχειρεί η Γκαλερί Ζουμπουλάκη με την έκθεση αυτή.

Εκτίθενται έργα των:
Γιάννη Αδαμάκη, Διαμαντή Αϊδίνη, Αλέξη Ακριθάκη, Βανέσσας Αναστασοπούλου, Chryssa (Χρύσας Βαρδέα), Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Αντώνη Κυριακούλη, Γιώργου Λαζόγκα, Χάρη Λάμπερτ, Γιάννη Μόραλη, Κυριάκου Μορταράκου, Χρήστου Μποκόρου, Νίκου Νικολάου, Σοφίας Παπακώστα, Μυρτώς Σταμπούλου, Κατερίνας Στεφανιδάκη, Φίλιππου Φωτιάδη, Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Συμμετέχει και ο Κώστας Μητρόπουλος με το επίκαιρο θέμα:

«Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΑΣΕ!»
Μια άλλη άποψη

Μια σειρά από σκίτσα (Digital Limited Edition σε 15 αντίτυπα, σε μουσειακό χαρτί –υπογεγραμμένα και επιζωγραφισμένα από τον Κώστα Μητρόπουλο) που εικονογραφούν, με το χαρακτηριστικό χιούμορ του, το αέναο πρόβλημα της οικονομίας και την επικαιρότητα.

Όπως λέει ο ίδιος: Οικονομολόγοι και Ιστορικοί αριθμούν τις οικονομικές κρίσεις γύρω στις 45. Ο Κώστας Μητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στη διάρκεια της 30ης. Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα στο ΒΗΜΑ στην έναρξη της 39ης και στα ΝΕΑ στο τέλος της 40ης. H σημερινή έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη γίνεται στο τέλος των οικονομικών κρίσεων όπως πιστεύει…

Δελτίο Τύπου

ΈργαΈκθεσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.