"Το Δωμάτιο" | Zoumboulakis Galleries
04/03/2010-31/03/2010

“Το Δωμάτιο”

“Το Δωμάτιο”

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει στις 4 Μαρτίου 2010 την ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου «Το Δωμάτιο». Πρόκειται για έργα μεικτής τεχνικής, καθώς και για μικρές κατασκευές και εγκαταστάσεις στο χώρο.

Ο Χριστόπουλος προσβλέπει στη δημιουργία εικόνων που διατηρούν την αίσθηση του φευγαλέου. Εικόνων που δε γίνονται αντιληπτές μόνο μέσω της όρασης, αλλά και μέσω μιας νοερά κατασκευασμένης πραγματικότητας, εικόνων μετάβασης. Όπως γράφει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης θέμα των έργων του “…είναι αυτό το «άνοιξε κλείσε» των ματιών και το νοητό ταξίδι που μπορεί να λάβει χώρα σε ένα και μοναδικό σημείο και σε ελάχιστο χρόνο”.

Αφετηρία της αφήγησης αποτελεί το κρεβάτι. Εδώ ο Χριστόπουλος εμπνέεται από το Μαλόν, ήρωα του Μπέκετ, ο οποίος μπορεί από το κρεβάτι του να αντιλαμβάνεται το μετρήσιμο χώρο με τις αισθήσεις του, ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να διευρύνει το χώρο με εικόνες που επινοεί. Τα υπόλοιπα έργα (μια βραχώδης πλαγιά στην οποία αντανακλώνται οι τσακίσεις ενός χρησιμοποιημένου σεντονιού, το βουνό κ.ο.κ) ακολουθούν αυτή τη διαδρομή με στόχο τη νοητή και αποστασιοποιημένη εξέταση ενός οικείου τόπου κατοίκησης. Το «Δωμάτιο» προτείνει ένα τρόπο αντίληψης του χώρου και έχει, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, «ως θέμα του τελικά την ίδια την αναζήτηση».

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Κώστας Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε το 2002 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή το Γιάννη Ψυχοπαίδη και το 2008 από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών τεχνών της ίδιας σχολής με καθηγητή τον Τάσο Χριστάκη. Έχει λάβει μέρος σε δράσεις και ομαδικές εκθέσεις, ενώ συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες (Ομάδα άντερ κονστράξιον, Ομάδα Φιλοπάππου). Το 2006 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του έκθεση «bingo» στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Από το 2006 αρθρογραφεί ως συνεργάτης στις «Αναγνώσεις», το ένθετο για το βιβλίο της Κυριακάτικης Αυγής και από το 2008 στο διαδικτυακό περιοδικό για τις τέχνες kaput.

Δελτίο Τύπου(download file)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Χριστόπουλος Κώστας

Σπούδασε ζωγραφική (εργ. Γιάννη Ψυχοπαίδη) και χαρακτική (εργ. Γιώργου Μήλιου) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ίδιας σχολής και από το 2010 είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2018 είναι Επίκουρος Καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερεις ατομικές (Γκαλερί Ζουμπουλάκη 2006, 2010 και 2016 και Πεδίο Δράσης Κόδρα 2014) και έχει συμμετάσχει, επιμεληθεί και συ...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.