"Αποβατραχοποίηση" | Zoumboulakis Galleries
23/10/2014-15/11/2014

“Αποβατραχοποίηση”

“Αποβατραχοποίηση”

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Γυπαράκη με τίτλο “Froglessness”.

«Αν τοποθετήσεις έναν βάτραχο στο κέντρο ενός πιάτου, μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα πηδήσει έξω από αυτό. Αν επιχειρήσεις να τον βάλεις ξανά θα πηδήσει και πάλι».
Η ιδέα του froglessness αφορά στην “ακινητοποίηση” του ανήσυχου βάτραχου που ζει μέσα μας. Ο όρος, δανεισμένος από το καθοδηγητικό κείμενο του βουδιστή μοναχού, Thich Nhat Hanh, αναφέρεται στο κατόρθωμα της απραξίας, ως την απόλυτη Πράξη.
Η έκθεση διερευνά την παραινετική πρόταση του Nhat Hanh για παύση, ως δυνητικό εργαλείο επανασχεδιασμού της καθημερινής ζωής απέναντι σε μια καθολικά “βατραχοποιημένη” κουλτούρα που υποστηρίζει την αποκλειστική προτεραιότητα του αδιάκοπου και αλόγιστου πράττειν.

Η γλυπτική εγκατάσταση διαπραγματεύεται την εκδοχή ενός ταξιδιού χωρίς κίνηση προς έναν τόπο προσηλωμένο σε μια βραδεία αντιληπτικότητα που ενεργοποιείται από μηχανισμούς πνευματικής εκγύμνασης και αργόσχολες ρουτίνες, ανασύροντας το κέρδος και την απόλαυση που κρύβεται στην άσκοπη και ασήμαντη δραστηριότητα.

Βιογραφικό Σημείωμα: http://www.gyparakis.com/BIO/bio.html

Δελτίο Τύπου (download file)

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Γυπαράκης Γιώργος

Ο Γιώργος Γυπαράκης (γεν. 1962) είναι εικαστικός καλλιτέχνης και είναι Επίκουρος καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γραφιστική στη Βακάλο, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) στο πλαίσιο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.).
Ο Γυπαράκης έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε αξιόλ...

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.