"Πατησίων 179" | Zoumboulakis Galleries
06/03/2008-29/03/2008

“Πατησίων 179”

“Πατησίων 179”

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Κατερίνας Στεφανιδάκη.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δύο πανοραμικά σχέδια-εγκαταστάσεις (κάρβουνο σε χαρτί), με συνολικές διαστάσεις  300×1050 cm  και 300×1150 cm αντίστοιχα.
Το πρώτο έργο αναπαριστά έναν εσωτερικό-ψυχολογικό χώρο, μέσα στον οποίο η καλλιτέχνης προσπαθεί να «απαγάγει» το θεατή, ενώ το δεύτερο τη θέα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος προς την αστική Πλατεία Αμερικής, που θυμίζει χαρακτηριστικά Αθήνα της δεκαετίας του ‘70. Ενώ η συνολική εικόνα αιχμαλωτίζει με τη ζωγραφική της αρτιότητά και το βάθος της το μάτι, μια πιο κοντινή προοπτική αποκαλύπτει τις επιμέρους λεπτομέρειες, που λειτουργούν σαν «έργα μέσα στο έργο».

Στη ζωγραφική της Στεφανιδάκη ο διάλογος με το χώρο βρίσκεται πάντα ως κεντρικό ζήτημα˙
με κύρια εργαλεία την προοπτική και το σχέδιο, ο ζωγραφικός χώρος γίνεται προέκταση του πραγματικού, καθιστώντας έτσι την παρουσία του θεατή μέρος του έργου.
Η καλλιτέχνης καταγράφει με χιούμορ και κυνισμό τόσο το παρόν της ίδιας και του θεατή, όσο και στιγμές από τη ζωή μιας πολυπρόσωπης πόλης όπως η Αθήνα, που αλλάζει όψεις ραγδαία.

Δελτίο Τύπου (download file)

ViewingRoom

ΈργαΈκθεσης

THE ARTIST
Στεφανιδάκη Κατερίνα

Η Κατερίνα Στεφανιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών έχει πραγματοποιήσει δυο ατομικές εκθέσεις  και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έργα του ίδιου καλλιτέχνη
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.